Перейти до основного вмісту

історії героїв пурпурові вітрила

Хрестоматію з світової літератури 9 клас героїв історії вітрила пурпурові математика. 3 клас. навчальний зошит. 1 частина оксана оноприенко.

« Пурпурові вітрила » аналіз твору О. Гріна розкритий в цій статті. Повість-феєрія «Пурпурові вітрила» – це зворушлива і романтична казка, що підносить силу любові й людського духу, справжня поема про диво, яке творить людина своїми руками. В основу роману «Та, що біжить по хвилях» покладено романтику моря, загадкові історії кораблів, таємничі матроські легенди. Головний герой твору шукає свій ідеал і свою мрію і віднаходить справжні скарби духовного життя.Для дітей середнього і старшого шкільного віку.Переклад з російської Ігоря АндрушенкоІлюстрації Олени Чичик. Пурпурові вітрила” головні герої — У «Пурпурових вітрилах» Грін змальовує невідому країну, якої не існує, та героїв, що мають незвичайні імена. Проте це не чарівна казка про Попелюшку, котрій принц приніс кришталевий черевичок. Ассоль дочекалася дива, адже вона так вірила у свою мрію і ніколи не відмовлялася від неї, хоча й терпіла злидні та насмішки. Розповідь про Грея із твору пурпурові вітрила! СРОЧНО! Сяюча махиня пурпурових вітрил білого корабля рушить, розтинаючи хвилі, просто до тебе.

Тихо плистиме цей чудесний корабель, без криків і пострілів; на березі збереться повно народу, дивуючись і ойкаючи: і ти стоятимеш там. Корабель підійде велично до самого берега під звуки. шлях до щастя героїв твору пурпурові вітрила — Школьные. Перша книга, яку я захотіла прочитати виявилася саме «Пурпурові вітрила» Олександра Гріна. Звичайно, в першому класі я не змогла зрозуміти цю повість, я читала і нічого не розуміла. Але потім, коли я трохи підросла і почала читати дуже багато книг, то мене дуже вразила ця книга. «Пурпурові вітрила» скорочено — Жінка розповіла сумну історію, раз у раз замовкаючи, щоб зворушливо побавити дівча, й щокроку запевняючи, що Мері в раю. Варто було Лонгренові заглибитись у подробиці, як рай видався йому трохи світлішим за якусь дровітню, тож подумав моряк, що вогонь звичайної Конспект уроку.

О.Грін "Пурпурові вітрила" Конспект. О. Грін «Пурпурові вітрила». Поєднання реального і фантастичного в повісті. Основний конфлікт твору. Мета: навчальна: познайомити учнів із творчістю російського письменника Олександра Гріна; на прикладі його життя та творчості показати актуальність проблематики його творів; висвітлити його зв’язки з Україною; сформувати поняття про такий жанр, як феєрія; розвивальна : продовжувати формувати уявлення про загальнолюдські цінності – доброту, милосердя, любов до ближнього на прикладі романтичної повісті “Пурпурові вітрила”; розвивати образне творче. охарактеризуйте головних героїв у повісті Пурпурові вітрила. «Пурпурові вітрила» головні герої «Пурпурові вітрила» головні герої Головними героями твору О.

Гріна «Червоні вітрила» є Ассоль і Грей. Юна дівчина Ассоль Ще в дитинстві втратила матір і живе з батьком, який заробляє продажем власноруч зроблених іграшкових корабликів. Презентація "Характеристика образів Ассоль і Грея." Повість «Пурпурові вітрила – це історія Ассоль, дівчинки, яка втратила свою маму, та знайшла надію. Колишній моряк і конструктор кораблів та вітрильників Лонгрен – її батько. В місті, де проживала сім’я, його не любили, оскільки вважали винним у смерті деякого Меннерса. Олександр Символіка образу. Символіка образу пурпурових вітрил. Мета: Поглибити знання учнів про зміст і образи повісті О.Гріна «Пурпурові вітрила»; Дослідити символічність образів пурпурових вітрил у творі, розвивати уміння характеризувати духовно – емоційний світ головних героїв повісті – казки; розвивати навички усного зв’язного мовлення, фантазію та творчу уяву, навички роботи в групах; виховувати віру в прекрасне, прагнення самовдосконалення, культуру спілкування на уроці, творити добро своїми руками. 4. Хто з героїв «Пурпурових вітрил» спричинився до смерті. Читати повний текст "Пурпурові вітрила (Червоні вітрила)" (автор: Грін Олександр Степанович) онлайн в перекладі українською мовою; Читати книгу в Бібліотеці зарубіжної літератури. Пурпурові вітрила (фільм) — Вікіпедія Бесіда за повістю – казкою «Пурпурові вітрила». Про що розповідається у повісті – казці? Чи сподобався вам твір? Які герої найбільше запам’яталися? Чому? Чи став хтось із героїв вашим ідеалом? Анкета повісті О. Гріна «Пурпурові вітрила» (1921-1923) Книга О. Гріна «Пурпурові вітрила». Сьогоднішнє життя не балує нас романтикою, чимось піднесеним. Ми задихаємося й нікчемніємо у буденних турботах і, раптом усвідомлюючи це, підводимо очі до неба й немовби підносимося. Твір на тему Пурпурові вітрила Гріна- Сочинения на разные. робота містить двадцять два тестових запитання, мета яких перевірити знання учнів про зміст і образи повісті Олександра До кожного запитання пропонується 3-4 варіанти відповіді. Тест на урок Зарубіжна література скачати. Читать книгу Пурпурові вітрила (збірник) Александра Грина. Сьогодні завершуємо роботу над повістю-феєрією «Пурпурові вітрила». До втілення своїх мрій Ассоль і Грей ішли тяжкими шляхами. Наше завдання простежити шлях до здійснення мрій наших головних героїв, визначати загальнолюдські істини, які утверджуються в творі. “Пурпурові вітрила” короткий зміст — Червоні вітрила привели в здивування команду, як і наказ просунутися до Каперні. Проте вранці "Секрет" вийшов під червоними вітрилами і до полудня вже був біля Каперні. Ассоль була вражена видовищем білого корабля з червоними вітрилами, з палуби якого лилася музика. Пурпурові вітрила Сяюча махина пурпурових вітрил білого корабля рушить, розтинаючи хвилі, просто до тебе.

Тихо плистиме цей чудесний корабель, без криків і пострілів; на березі збереться повно народу. і ти стоятимеш там.

Корабель підійде велично до самого берега під звуки прекрасної музики; чепурний, у килимах, у золоті й квітах, відпливе від нього стрімкий човен. допоможіть написати характаристику образу головних героїв. Дивіться також.

Пурпурові вітрила (Червоні вітрила) (повний текст) ▲ читається більше, ніж за 2 години. 3.Історія створення повісті «Пурпурові вітрила». (слайд №3) Артур Грей – головний герой повісті «Пурпурові вітрила», виходець із знатного роду, єдиний син Ліонеля і Ліліан Грей. З дитинства Артур ріс у величному замку, його батьки були невільниками свого високого становища, проте хлопчикові це було чуже. Читать онлайн "Пурпурові вітрила (Збірник)." — RuLit — Страница 1 3.Історія створення повісті «Пурпурові вітрила». Повість «Пурпурові вітрила» була написана О. Гріном у 1921 році, коли ще не скінчилась громадянська війна, а голод господарював у містах і селах. Цей твір з фантастично-казковим сюжетом і щасливим кінцем став візитною карткою, емблемою усіх мрійників і романтиків. Казковості твору надає постать чарівника Егля. Свою казкову історію О. Грін назвав феєрією. «Пурпурові вітрила» — це яскрава оповідь про досяжне щастя, на яке заслуговують Ассоль і Грей. Wikizero — Пурпурові вітрила «Пурпурові вітрила» стислий переказ повісті Олександра Гріна ви можете прочитати за 7 хвилин. «Пурпурові вітрила» — повість про непохитну віру в диво і всеперемагаючу, піднесену мрію. Лонгрен, колишній моряк, жив зі своєю дочкою Ассоль на кошти від продажу зроблених ним Конспект уроку на тему "О.Романтична." Пурпурові вітрила (1921). Поєднання реального й фантастичного у творі. Письменник утілив у творі думку про пошуки ідеального світу, де живуть сильні й красиві герої, здатні боротися за свою мрію й знаходити рідних по духу людей. Головний герой повісті Ґрей зробив те, про що все життя мріяв сам письменник, — став капітаном і подарував казку своїй коханій. Твір «Пурпурові вітрила» просякнутий світлою вірою в те, що людина може створити справжнє диво своїми руками. Письменник. Паустовський сказав про цю повість: «Світ героїв Гріна здається. Анотація до твору «Пурпурові вітрила» — короткий. — Глазастик Символіка образу пурпурових вітрил. Мета: охарактеризувати образи Ассоль і Грея, дати початкове поняття про символ, розкрити символіку твору; розвивати образне творче мислення, вдосконалювати навички виразного читання, монологічного мовлення Лист до героя твору пурпурові вітрила грея — Знания.site Жінка розповіла сумну історію, перебиваючи оповідь розчуленим гулюканням дівчинці та запевненнями, що Мері в раю.

Коли Лонгрен дізнався про подробиці, рай видався йому трохи світлішим од повітки для дров, і йому подумалося, що вогонь простого каганця, були б вони всі разом, утрьох, для жінки, що подалася в недовідомий край, був би незамінною розрадою. Тести твором О. Гріна «Пурпурові вітрила» 1. Яке справжнє. Книга «Пурпурові вітрила» Александр Грин. До книжки увійшли найвідоміші твори видатного російського письменника-романтика, чудового пейзажиста, мрійника й тонкого психолога Олександра Гріна. Твір на тему Пурпурові вітрила Гріна «Пурпурові вітрила» характеристика Грея Література Характеристика Грея. Головний герой «Пурпурових вітрил» Артур Грей з дитинства був доброю, жалісливою дитиною. Він небайдужий до інших та гостро відчуває чужий біль. Грей — сміливий, рішучий і цілеспрямований парубок. план до твору пурпурові вітрила — Школьные Знания.com Пурпурові вітрила (Збірник) — читать онлайн быстро полную книгу (весь текст) целиком. Ниже представлен текст книги, разбитый по страницам. конспект уроку "Пурпурові вітрила" 7 клас Пурпурові вітрила. Повість-казка. Ніні Миколаївні Грін підносить і присвячує автор. Пурпурові вітрила. Олександр Грін. читати скорочено, скорочені. Система уроків за творчістю Олександра Гріна "Пурпурові вітрила" відеофрагмент із кінофільму «Пурпурові вітрила»; електронна презентація; портрет Олександра Гріна; ілюстрації до повісті «Пурпурові вітрила»; матеріали груп «Літературознавці» і «Пошуковці».

Людина повинна мріяти Пурпурові вітрила — Вікіпедія Історія написання “Пурпурові вітрила”.

Грін написав твір у голодному післяреволюційному 1921 році, потерпаючи від безгрошів’я, хвороб та виснаження, і назвав феєрією. Присвятив її своїй дружині Ніні Миколаївні. Грін Олександр — Пурпурові вітрила (Збірник), скачать быстро. Рассказать историю. Создать подборку. Пурпурові вітрила 4,1. Олександр Ассоль і Грей. О. Грін "Пурпурові вітрила".

Цю сторінку створено користувачем «Всеосвіти», якщо її вміст порушує ваші авторські права, надішліть скаргу у службу підтримки, ми оперативно відреагуємо. Олександр Грін — Пурпурові вітрила (Червоні вітрила) (скорочено) Книга «Пурпурові вітрила» Александр Грин. Повість-феєрія "Пурпурові вітрила" — це зворушлива і романтична казка, що підносить силу любові й людського духу, справжня поема про диво, яке творить. Зарубіжна 7: О.Текст (скорочено) Конспект уроку разом з презентацією із зарубіжної літератури 7 клас за повісю-казкою О.Грін " Пурпурові вітрила"Мета -схарактеризувати образи Ассоль і Грея, визначити художні засоби створення героїв, дати початкове поняття про символ, розкрити символіку повісті; розвивати вміння аналізувати художній образ, складати " гроно"характеристики образу, виховувати моральні якості учнів. О.Грін «Пурпурові вітрила» Перед моїми очима яскраво вимальовувалось і дитинство, і юність головних героїв Ассоль і Артура Грея, їх мрії, їх перша зустріч та романтичний корабель з пурпуровими вітрилами. «Пурпурові вітрила» головні герої Література Символіка образу пурпурових вітрил у повісті-казці О.Гріна "Пурпурові вітрила. Урок зарубіжної літератури за твором О.Гріна «Пурпурові.» Це історія життя дівчини Ассоль, яка в дитинстві втратила матір.

Батько-моряк добре виховав Ассоль, не заважаючи їй мріяти, вірити в чудеса. Одного разу дівчинка зустріла в лісі збирача казок Егля, який сказав їй, що коли вона виросте, за нею приїде принц на кораблі з пурпуровими вітрилами. Ассоль повірила і стала чекати. Минуло багато років і на горизонті показався корабель з пурпуровими вітрилами. "Пурпурові вітрила" аналіз — Герої твору «Пурпурові вітрила» — це яскрава оповідь про досяжне щастя, на яке заслуговують Ассоль і Грей. «Пурпурові вітрила». Мрії чистого серця. Пурпурові вітрила Ніні Миколаївні Грін підносить і присвячує автор. Пурпурові вітрила (Червоні вітрила) — Олександр Грін, читати. допоможіть написати характаристику образу головних героїв у творі "пурпурові вітрила " головних героїв Ассоль і Грея. Історія створення повісті «Пурпурові вітрила» Там ви знайдете і екзотичні пейзажі цієї країни, і дивовижні історії з життя її мешканців — людей з незвичайними іменами й бурхливою уявою, які вміють мріяти. Звісно, Грінландія — країна вигадана, але не казкова. У ній є автомобілі, газети, телефони і безліч інших реалій початку XX ст Твір по повісті Гріна «Пурпурові вітрила» Довідник школяра. Його згорнуті вітрила ожили, звисаючи фестонами, розправляючись і вкриваючи щогли безпорадними щитами величезних брижів; чутно було голоси і кроки. Береговий вітер, намагаючись віяти, лінькувато смикав вітрила; нарешті тепло сонця подіяло як слід; тиск. “Пурпурові вітрила” характеристика Грея — Вона читається на одному диханні, а час проходить зовсім не помітно. Читаючи цей твір, легко уявити дитинство й першу зустріч головних персонажів — Ассоль і Артура Грея, їхні бажання, мрії та корабель з пурпуровими вітрилами. Головні герої виховувалися в сім’ях з різним достатком. Тема: Образи Ассоль і Грея. Символіка образу пурпурових вітрил Артур Грей — головний герой повісті «Пурпурові вітрила», виходець із знатного роду, єдиний син Ліонеля і Ліліан Грей. О. Грін "Пурпурові вітрила" — Що таке феєрія?(Феєрія — театральна або циркова вистава з фантастичними ефектами й трюками; у переносному значенні: чарівне, казкове видовище). Пурпурові вітрила Maxima Library «Пурпурові вітрила» образ Грея з повісті О. Гріна розкритий в цій статті, ви також можете додати цитати, щоб розширити його характеристику. Олександр Грін — "Пурпурові вітрила" читати онлайн, критика. Конспект уроку "Ассоль і Грей. Перемога романтичної мрії над." Повість-феєрія «Пурпурові вітрила» – це зворушлива і романтична казка, що підносить силу любові й людського духу, справжня поема про диво, яке творить людина своїми руками. Головний герой твору шукає свій ідеал і свою мрію і віднаходить справжні скарби духовного життя. Для дітей середнього і старшого шкільного віку. Переклад з російської Ігоря Андрушенко Ілюстрації Олени Чичик. «Пурпурові вітрила» аналіз Література Пропоную допоміжні матеріали до вивчення повісті "Пурпурові вітрила". В даній презентації використовую постер до вивчення твору. скрапбукінг з фотографіями, які висвітлюють різні події життя письменника; хмарки, за допомогою яких учні мають можливість прослідкувати шлях героїв до Пурпурових вітрил; інтеллекткарту "Цілісність натури і духовне багатство Ассоль"; а також Олександр Грін Пурпурові вітрила (Збірник) читать книгу онлайн. Пурпурові вітрила (1921). Головний герой повісті Грей зробив те, про що все життя мріяв сам письменник, – став капітаном і подарував казку своїй коханій.

Твір “Пурпурові вітрила” просякнутий світлою вірою в те, що людина може створити справжнє диво своїми руками. Паустовський сказав про цю повість: “Світ героїв Гріна здається. Цитатна характеристика героїв твору «Пурпурові вітрила» У трактирі загиблого Меннерса, де справами заправляв його син, Грей почув історію про божевільну, яка чекає принца на кораблі з червоними вітрилами. Вугляр, вигнаний з трактиру, сказав Грею, що Ассоль зовсім не божевільна. У цієї дівчини багатий і цікавий внутрішній світ. Урок 37. Тема. Грін. "Пурпурові вітрила".

Ассоль і Грей. «Пурпурові вітрила» характеристика Грея «Пурпурові вітрила» характеристика Грея «Пурпурові вітрила» образ Грея з повісті О. Гріна розкритий в цій статті, ви також можете додати цитати, щоб розширити його характеристику. Конспект уроку"Характеристика образів Ассоль і Грея." Пурпурові вітрила. Бумажная. Ассоль і Грей. Символіка образу пурпурових вітрил в повісті. ответ дан • проверенный экспертом. План до твору пурпурові вітрила. Характеристика Ассоль і Грея з твору «Пурпурові вітрила» Твір Олександра Гріна «Пурпурові вітрила» — це, передусім, історія кохання молодої дівчини Ассоль та парубка Артура Грея. Як відомо, у світі немає нічого романтичнішого за кохання. Воно є джерелом натхнення, радості та енергії. Щире взаємне кохання, яке ми спостерігаємо на Пурпурові вітрила. Поєднання реального. А) померла від запалення легень; б) померла під час пологів; в) загинула під час шторму на морі 4. Хто з героїв «Пурпурових вітрил» спричинився до смерті матері Ассоль?

а) Вугляр б) Меннерс в) Польдішок 5. Хто «передбачив» Ассоль, що колись за нею припливе на білому кораблі з пурпуровим вітрилом вродливий принц?

а) Егль б) добра фея в) злий чарівник г) батько 6. Як. Книга О. Гріна «Пурпурові вітрила» Шкільний портал «Пурпурові вітрила» О.

Гріна: короткий зміст. Дитинство Ассоль. Олександр Грін присвятив повість «Червоні вітрила» Ніні Миколаївні На самому початку твору ми знайомимося з літнім матросом «Оріона» Лонгреном. Після десяти років служби він залишає роботу через народження донечки. Урок " О.Грін " Пурпурові вітрила".Реальне і фантастичне. Пурпурові вітрила — Wikiwand Після цього, вона ще більше впевнилася в тому, що «він» скоро з’явиться в її житті. Незабаром в селі Каперни з’явився той самий корабель з червоними вітрилами, а з ним і Артур Грей – капітан корабля, відважний моряк, благородна людина, який почув історію про Ассоль і втілив її в реальність. Александр Грин. Пурпурові вітрила (збірник). — Ассоль і Грей є головними героями повісті-феєрії Олександра Проаналізуємо основні події з життя цих персонажів, а також їхні риси характеру. “Пурпурові вітрила” характеристика Лонгрена — «Пурпурові вітрила» короткий зміст Література В основу роману "Та, що біжить по хвилях" покладено романтику моря, загадкові історії кораблів, таємничі матроські легенди. Для дітей середнього і старшого шкільного віку. "О.Життєвий і творчий шлях. «Пурпурові вітрила»." Тема : Характеристика образів Ассоль і Грея. Символіка образу пурпурових вітрил. Мета: Схарактеризувати образи Ассоль і Грея, визначити художні засоби створення героїв, дати початкове поняття про символ, розкрити символіку повісті; розвивати вміння аналізувати художній образ, розрізняти засоби художньої виразності та їх роль у тексті, розвивати навички виразного читання, складання плану – характеристики образу, виховувати моральні якості учнів. Пурпурові вітрила (Уривки) — Підручник. Та чи не найбільше припала до душі читачам повість-феєрія 1 «Пурпурові вітрила» (1923). Сюжет «Пурпурових вітрил» розгортається у вигаданому селищі Каперна на мальовничому морському узбережжі, де мешкають герої з дивними іменами. За спогадами, в імені для Гріна. Олександр Поєднання реального. «Мікрофон». Дитинство як пора мрій. Що незвичайного й дивовижного в історіях, що їх розповідав Ассоль батько? Які головні події позначили дитинство Ассоль і підготували дівчинку до зустрічі з казкарем Еглем? Що надихнуло Егля на створення дивовижної «казки, яка розквітне в Каперні»? Пурпурові вітрила. Основний конфлікт твору 3.Історія створення повісті «Пурпурові вітрила». (слайд №3). 1 пошуковець. «Пурпурові вітрила» — це яскрава оповідь про досяжне щастя, на яке заслуговують Ассоль і Грей. Пурпурові вітрила — Твір за повістю О. Гріна, реферат — Глазастик Обладнання: кубик Блума, ілюстрації, фрагменти кінострічки «Пурпурові вітрила» 1961 р, режисер Олександр Птушко. Хід уроку. Потрібно вірити у можливість щастя, аби бути щасливим. Головна Історія створення повісті «Пурпурові вітрила» Твір на тему Пурпурові вітрила Гріна (твір роздум) Символіка образу пурпурових вітрил у повісті — казці О.Гріна " Пурпурові вітрила". Литература: Чому я навчілася у героїв твору "пурпурові вітрила" Цитатна характеристика героїв твору "Пурпурові вітрила" Сяюча махиня пурпурових вітрил білого корабля рушить, розтинаючи хвилі, просто до тебе. Корабель підійде велично до самого берега під звуки прекрасної музики «Пурпурові вітрила»: короткий зміст Сьогодні продовжимо робото над повістю-феєрією «Пурпурові вітрила». Наше завдання простежити шлях до здійснення мрій наших головних героїв. «Пурпурові вітрила» скорочено Література Там, на вечірній рибалці, він випадково побачив сплячу дівчину і закохався в неї. Це була Ассоль. Дізнавшись від жителів села, що дівчина має славу, мало не недоумкуватої, оскільки з дитинства мріє про хороброго лицаря на кораблі з пурпуровими вітрилами, він вирішив її здивувати. О. Грін "Пурпурові вітрила" Тест з зарубіжної літератури. «Пурпурові вітрила»: анотація. Ассоль була єдиною дочкою старого моряка Лонгрена.

Її мати померла п’ять років тому. У селі її батька ненавиділи, а дівчинку вважали недоумкуватою. Пурпурові вітрила (1921) — Олександр ГРІН 1880-1932 — ДРУЖБА. ▪предметні (поглибити знання учнів про зміст повісті Олександра Гріна «Пурпурові вітрила»; схарактеризувати образи Ассоль і Грея, визначити художні засоби створення героїв, дослідити символічність образів пурпурових вітрил у творі; розвивати уміння характеризувати духовно-емоційний світ. Читати Алєксандр Грін «Пурпурові вітрила» Портфель О. “Пурпурові вітрила” Презентація. Зарубіжна література В основу роману "Та, що біжить по хвилях" покладено романтику моря, загадкові історії кораблів, таємничі матроські легенди. Головний герой твору шукає свій ідеал і свою мрію і віднаходить справжні скарби духовного життя. Пурпурові вітрила (Збірник) (fb2) КулЛиб — Скачать fb2 — Читать. Сюжет «Пурпурових вітрил» розгортається у вигаданому селищі Каперна на мальовничому морському узбережжі, де мешкають герої з дивними іменами. Пурпурові вітрила (Збірник) (fb2) КулЛиб — Классная библиотека! Пурпурові вітрила Збірник читать онлайн. До книжки увійшли найвідоміші твори видатного російського письменника-романтика, чудового пейзажиста, мрійника й тонкого психолога Олександра Гріна. О.Текст твору (скорочено) Тести за повістю-феєрією О.Гріна «Пурпурові вітрила» 7 кл. Яке справжнє прізвище письменника Олександра Гріна? Литература: План до твору пурпурові вітрила Ассоль – головна героїня повісті «Пурпурові вітрила». Ассоль – це дівчина, чия мрія стала дійсністю. Ассоль рано втратила матір, і її виховав батько – суворий і замкнутий Лонгрен. Грин Александр. Пурпурові вітрила (збірник) У героях і обставинах їхнього життя немає нічого казкового. Можна пізнати, наприклад, Каперну — село, в якому мешкають грубі, не здатні сприймати світ у всьому розмаїтті барв і звуків люди. Їх інтереси не простягаються далі відвідувань трактиру, вульгарних жартів, «брудних, як немиті ноги», анекдотів. Поєднання реального і фантастичного в повісті-феєрії Олександра. Якось уранці ген-ген, у морі під сонцем блисне пурпурове вітрило. Сяюча махиня пурпурових вітрил білого корабля рушить, розтинаючи хвилі, просто до тебе. Тихо плистиме цей чудесний корабель, без криків і пострілів; на березі збереться повно народу, дивуючись і ойкаючи: і ти стоятимеш там. Книга «Пурпурові вітрила» Александр Грин Жінка розповіла сумну історію, раз у раз замовкаючи, щоб зворушливо побавити дівча, й щокроку запевняючи, що Мері в раю. Варто було Лонгренові заглибитись у подробиці, як рай видався йому трохи світлішим за якусь дровітню, тож подумав моряк, що вогонь звичайної лампи — коли б вони наразі були разом, утрьох — правив би за незамінну втіху для жінки, яка відбула до незнаного краю. Пурпурові вітрила (1921) – Олександр ГРІН 1880-1932 “Пурпурові вітрила”. Історія про мрію, яка стала реальністю. Слайд № 2. О.“Пурпурові вітрила”. Мета: : ознайомити учнів з життєвим та творчим шляхом О. Гріна, допомогти зрозуміти своєрідність образів головних героїв повісті «Пурпурові вітрила», розкрити символічне значення образу пурпурових вітрил; розвивати навички виразного читання, зв'язність усного мовлення; виховувати віру в прекрасне, прагнення самовдосконалюватися, творити добро своїми руками. Обладнання: текст повісті-казки «Пурпурові вітрила»; портрет. Одного дня, натхненний картиною мариніста, Грей вирішує вступити на службу до парусного судна.

Роки праці в морі зміцнили любов героя до яхт та подорожей водою, з часом його захоплення спонукає його стати власником особистого галіота «Серкрет». Презентація на тему "Історія створення кіноверсії повісті О. Гріна." Історія написання «Пурпурові вітрила». Присвятив її своїй дружині Ніні Миколаївні.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу