Перейти до основного вмісту

конспект уроку юрій яновський

Сходинки до інформатики 1-6 класс для вчителя яновський уроку конспект юрій літературне читання 4 клас пізнавальні тексти з творчими завданнями.

Урок на тему: "ЮРІЙ ЯНОВСЬКИЙ. ТВОРЧА БІОГРАФІЯ МИТЦЯ." Конспект уроку української літератури за творчістю Ю.Яновського в 11 класі профілю українська філологія з використанням проектних технологій ("Яновський т. Урок №14 Юрій Яновський 1902-1954 На мультимедійному екрані портрет письменника, тема уроку. Летючі «Вершники» Юрія Яновського. Ідеологія громадянської війни очима письменника. Я вклав у цей твір всі свої сили. Ю.

Яновський План лекції. Категория:Тема 19.

Юрій Яновський. Огляд життя і творчості. Своїми знаннями він не хизувався, а охоче ділився, ставши незаперечним художнім авторитетом для всіх кінематографістів, особливо ж для двох людей — для Довженка, загалом не схильного підкорятися у мистецтві іншим авторитетам, і для Яновського. Юрій дуже любив і шанував. Презентація. Юрій Яновський Презентація. Українська література (На екрані портрет Яновського, тема уроку, епіграф.) (Слайд 1) Епіграфом нашого уроку будуть слова Т. Г. Шевченка, який не зазнав цього лиха в своєму особистому житті, проте, мабуть, передчував його для нашого народу Творча біографія митця. Роман «Вершники» Мета лекції: Навчальна — Розкрити значення творчості Ю.Яновського, познайомитися з його кращими творами Виховна — Виховувати художні смаки, любов до рідного краю Розвиваюча — Розвивати творче мислення. Література: 1. Яновський Чотири шаблі: Романи. Конспект уроку до теми «Тематична контрольна робота за.» Презентація до уроку стане необхідним супроводом, який допоможе вирішити ключові завдання: : ознайомити учнів із жанровою своєрідністю твору, простежити н. Урок 5. “Майстер корабля”. Проблеми творення. Коли Юрій Яновський читав книжку і хотів її оцінити, він питав себе: «Чи взяв би ти її в далеку путь, по розмитій дорозі босоніж ступаючи, у далеку таємну путь? Чи поклав би її в торбу із хлібом окрайцем, пучкою солі й цибулиною? Чи достойна вона там у торбі на плечах лежати всю путь, до хліба торкаючись? Презентація на тему «Юрій Іванович Яновський» GDZ4YOU «У кабінеті Юрія Івановича на книжковій шафі над письмовим столом стояла дуже гарна модель вітрильної яхти, либонь, фрегата, — в позиції, як це намалював Кричевський на обкладинці першого видання «Майстра корабля». Юрій Іванович придбав чи замовив цю модель ще в час свого перебування в Одесі, коли працював на кінофабриці і задумав писати «Майстра корабля». Юрій яновський. творча біографія митця.

роман «Вершники». Яновський Юрій Іванович. Біографія. Надіслати Розповісти Цвірінькнути. Юрій Яновський Вид: семінарське заняття. Забезпечення: опорні конспекти, конспект викладача, реферати, повідомлення, фіксовані доповіді, тексти творів. Тривалість: 2 години. План і організаційна структура семінарського заняття. Роман „Вершники”. Урок з української. Цей приклад свiдчить проте, що роман Юрiя Яновського «Вершники» — один з найкращих творiв української лiтератури про героїзм робiтничо-селянських мас в боротьбi проти внутрiшнiх i зовнiшнiх ворогiв пiд час громадянської вiйни. Класова боротьба в тi часи була дуже. Презентація на тему «Юрій Яновський» (варіант 2) GDZ4YOU Характер героя роману «Вершники» розкривається у зростанні: «Чабанець Данило. став вже чабаном, повним чабаном, правнуком Данила, сином Ригора». Яновський-художник не демонструє, як мужнів характер, гартувалася воля. Чабан перед нами — у час найбільших особистих потрясінь (розділи «Батальйон Шведа», «Шлях армій»). Хід уроку Творча біографія митця. «Вершники». Детальніше познайомитись з життям й творчістю Яновського нам допоможуть групи школярів, котрі заслужили випереджувальне завдання на минулому уроці. Завдання других, – слухаючи виступи,робити потрібні записи у зошити, віднайти відповідь на питання: «Яке місце у житті суспільства20-х рр. посідала романтика й романтизм в літературі?» Юрій Яновський (1902—1954). Завдання в тестовій формі. «Вершники». Конспект уроку і опорний каркас». Юрій Яновський біографія коротко — Найдите материал к любому уроку, указав свой предмет (категорию), класс, учебник и тему Урок "Творча біографія письменника" Конспект. Перегляд файлу. Тема. Життєвий і творчий шлях письменника-романтика. Активна участь Ю.Яно­­вського у становленні українського кіно, відбиття цього у його творчості (роман «Майстер корабля»). Яновський Юрій Іванович: Життя та творчість на УкрЛібі Конспекти уроків вчителя. Творча біографія митця. Роман «Вершники». Яновський Юрій: шкільні твори, твори учнів до Юрія Яновського Урок літератури для 11 класу про життєвий і творчий шлях Юрія Яновського. До конспекту уроку додається презентація. Урок №13-14 Тема: Юрій Яновський Всі публікації щодо: Яновський Юрій. Мета (формувати компетентності): предметні: знання фактів життєвої і творчої біографії письменника, загальної характеристики його творчості; характеристика особливості світовідчуття і світобачення митця і їхній вплив на творчість «Вершники» — роман. 1. Вступне слово вчителя.

Юрій Яновський — багатогранний письменник. Він став успішним у багатьох літературних жанрах. Він не бояся експериментувати, саме тому став неперевершеним майстром слова. Життя його було багатим на цікаві та складні події, хвилини радості і смутку. Презентація з української літератури на тему "Ю.І.Яновський." Які особисті якості Юрія Яновського вам найбільше імпонують? Що вас найбільше схвилювало під час вивчення біографія Юрія Яновського? Актуалізація опорних знань. Літературний диктант. Дитинство (стислий переказ) — Юрій Яновський, читати стислий. Юрій Іванович Яновський народився 27 серпня 1902р Нечаївці (Компаніївський район Кіровоградської області), де колись був хутір пана Майєра. У квітні 1945р. Яновський з уст матері записав деякі подробиці про свій родовід та місце народження, а опубліковані вони повністю 1983р. Розробка уроку за новелою «Подвійне коло» з роману. Зате життя нас нагороджує великою кількістю людей-зірок, які не гаснуть у нашій пам’яті, які живіть у тобі, зогрівають тебе своїм теплом, своєю мудрістю. До таких світлих, незабутніх людей і належить Юрій Іванович Яновський. Урок "Ю.Яновський "Вершники" Яновський в автобіографії зазначав, що біографія у нього надто коротка і вражаючих фактів у ній нібито немає. Проте період роботи на Одеській кінофабриці був насичений подіями, які знайшли своє втілення в романі «Майстер корабля». Дружина письменника Тамара Яновська вважала: «Глибокий слід у творчості Яновського залишила його праця у кінематографії, де він якийсь час працював редактором. Цей період його життя знайшов відображення в романі «Майстер корабля», який виданий 1928 року». Письменник у творі осмислив власний життєвий. Урок української літератури за темою "Огляд життя та творчості. Тип уроку: вивчення нового матеріалу, урок з ІКТ супроводом. Обладнання: портрет письменника, мультимедійна презентація «Яновський «Майстер корабля», дидактичний матеріал (тест-контроль, питання для обговорення). Роман „Вершники” — Українська література. Юрій Яновський « Вершники» Я пам'ятаю сиві скроні І зір задуманий такий… Українська література. 7 Книга Ю.Яновського Вершники, прострелена фашистською кулею. Знайдена в речовому мішку снайпера Андрія Ткача, який поліг на полі бою.

Зберігається в Державному музеї книги і книгодрукування України. Презентація "Новела "Дитинство". 11 клас Зате життя нас нагороджує великою кількістю людей-зірок, які не гаснуть у нашій пам’яті, які живіть у тобі, зогрівають тебе своїм теплом, своєю мудрістю. До таких світлих, незабутніх людей і належить Юрій Іванович Яновський. Матвій Талалаєвський ПЕРЕБІГ УРОКУ І. Організаційний момент ІІ. Конспект уроку: Юрій Яновський (1902-1954). Творча біографія. Инфоурок › Литература ›Конспекты›Роман у новелах “Вершники”. Урок-презентація “Творча біографія.” Матвій Талалаєвський. ХІД УРОКУ. І.

Організаційний момент. ІМотивація навчальної діяльності. Оголошення теми й мети уроку.

Сьогодні на уроці ми: захищаючи групові проекти, визначимо ключові моменти життя Ю.Яновського. конспект уроку з української літератури 11 клас тема: ЮРІЙ. Тип уроку : вивчення нового матеріалу. Обладнання : портрет письменника, виставка творів Ю.Яновського, документальної, художньої та публіцистичної літератури про письменника, портрети історичних осіб, картки, епіграф. Трапляються люди, що не полишають у пам’яті жодних згадок —.

були та й нема. Зате життя нас нагороджує великою кількістю людей-зірок, які не гаснуть у нашій пам’яті, які живуть у тобі, зогрівають тебе своїм теплом, своєю мудрістю. Матвій Талалаєвський. Презентація з української літератури за романом ЮРІЯ. Юрій Яновський(1902-1954)Новела “Дитинство” з роману “Вершники”. Романтичність. Урок-конференція з української літератури в 11 класі за вивченими творами Юрія Яновського зі збірки "Вершники"("Подвійне коло", "Шаланда в морі", "Дитинс. Юрій Яновський – Біографія (СКОРОЧЕНО) До сьогоднішнього уроку я пропонувала вам прочитати дві новели із роману Ю.Яновського "Вершники" — “Подвійне коло” і “Шаланда у морі”. Яновський Юрій Іванович: біографія, біографічні статті 1935 року побачив світ роман Яновського "Вершники". Художній рівень цього твору досить високий, а саме тому роман, не звертаючи уваги на нинішні трансформації у суспільстві й ідеології, не втратив особистої цінності й актуальності. За жанром це є роман в новелах й побудований із восьми автономних розділів. Урок-конференція за збіркою новел "Вершники" Юрія Яновського Темою нашого заняття є: ”Роман у новелах “Вершники”. Багатство змісту, досконалість художньої форми, жанрова своєрідність твору «Вершники.” 2.2. Повідомляю план, цілі та завдання заняття: Метою вивчення обраної теми є Яновський Юрій Іванович. Біографія Юрія Яновського — УкрЛіб Українська література. Конспект уроку. Роман „Вершники”. Урок з української літератури для 11 класу. Розробка бінарного інтегрованого уроку вивчення нового матеріалу з використанням інформаційних комп’ютерних технологій. Мета — ознайомити учнів із жанровою своєрідністю твору, простежити на прикладі твору руйнівну силу колективного підсвідомого некритичного сприйняття чужих ідей. Тема: ”Роман у новелах “Вершники”. Епіграф уроку: Яновський «відкрив і завоював нам море, море в значенні не географічному чи навіть геополітичному, а в значенні психологічному, як окремий духовний комплекс, який був або ослаблений у нас, або й цілком спаралізований». Урок: Роман. Яновський. Актуалiзацiя опорних знань. Творчість Юрія Яновського — один із показових прикладів постійних новаторських шукань митця. Він став одним із фундаторів лірико-романтичної стильової течії в літературі. На шляху до художніх вершин письменнику довелось долати значні перешкоди, пов'язані з труднощами визрівання таланту, а також із нерозумінням його творчих пошуків тогочасною критикою.

Складний і важкий, іноді й суперечливий творчий шлях пройшов Юрій Яновський, шлях, будні якого були сповнені пристрасної творчості й. Тема КОНСПЕКТ УРОКУ Слово учителя. У українській літературі його ім'я належить до найпомітніших, а художня спадщина становить яскраву сторінку її класики. Твори видатного письменника входять до тих надбань, котрі гідно репрезентують духовну культуру українського народу. Подвійне коло (скорочено) — Юрій Яновський, читати стислий. Юрій Іванович Яновський — презентація з української літератури на порталі GDZ4YOU — з нами вчитись дійсно легко, відчуй це! Презентация на тему: "Юрій Яновський ВЕРШНИКИ Юрій." Конспекти уроків світової літератури [29]. Конспекти уроків всесвітньої історії [12]. Конспекти уроків англійської мови [16]. Яновський Вершники Конспект Уроку Творчість Яновського для мене стала яскравим і привабливим маяком» Юрій Збанацький. Конспект уроку з української літератури 11 клас — Юрій Яновський. Матеріал містить конспект уроку, мультимедійну презентацію та відео матеріали. Мета: формувати загальнонавчальні компетентності: достатнього рівня знань про творчість Яновського, формувати поняття жанр, зміст. композицію роману, удосконалювати читацькі вміння та навички, формувати особистісне Яновський — "український Гомер", людина високої душевної. Віддавши кращі творчі роки прозі, останнє слово в літературі письменник сказав мовою драматургічного мистецтва. Йдеться про п'єсу «Дочка прокурора», яка побачила світло рампи за кілька днів до смерті Юрія Івановича Яновського. Урок "Творча біографія митця." Яновський розвинув і утвердив в українській прозі цілком самобутній, художньо продуктивний романтичний напрям. Романтичне письмо часом завдавало письменникові більше болю, ніж приносило радощів.

Войовничий міф про реалізм (та ще й соціалістичний!) як єдино «правильну» мистецьку форму підминав під себе будь-які спроби творити інакше, а Яновський карався й мучився, і часом ламався, але завжди лишався. Життєвий і творчий шлях письменника-романтика. Предмети > Українська література > Українська література 11 клас > Тема 19.

Огляд життя і творчості. Урок-презентація "Юрій Яновський "Майстер корабля "Майстер корабля", перший роман Юрія Яновського, увібрав частку того безпосереднього життєвого досвіду, що його молодий письменник набув за час роботи на Одеській кінофабриці. Презентація "Життя і творчість Юрія Яновського" Відкритий урок розробили. викладач української літератури. Сумщенко Тетяна Юріївна. Попасна — 2010. Тема: “Трагедія роду Половців у романі. Ю.Яновського “Вершники” “. Мета: ознайомити учнів із жанровою своєрідністю. Урок Яновський "Майстер корабля" 27 серпня 1902 р. Юрій Іванович Яновський народився. Яновський з уст матері записав деякі подробиці про свій родовід та місце народження, а опубліковані вони повністю 1983р. Яновський Юрій — Вершники, шкільні твори до тексту Юрій Іванович Яновський народився 27 серпня 1902р. в с Майєрове тепер Компаніївського району Кіровоградської області в селянській родині. У 1908 р. у пошуках кращого життя родина переїхала до Єлисаветграда. У 1919 р. Юрій на відмінно закінчив Єлиcаветградське реальне училище, працював у адміністративному відділі повітового виконкому, в повітовому Урок з теми " Ю.Яновський "Вершники" Конспект. Українська. При народженні: Яновський Юрій Іванович. Криптоніми: Георгій Ней, Юрі Юрченко Дата народження:27 серпня 1902 Місце народження: хутір Маєрове (тепер село Нечаївка Компаніївського району Кіровоградської області Дата смерті:25 лютого 1954 (51 рік) Місце смерті:Київ Національність: українець Мова творів: українська, російська Рід діяльності: прозаїк, поет Роки активності:1922 — 1954 Напрямок:неоромантизм, соціалістичний реалізм Жанр:новела, роман, оповідання, повість, вірш. Юрій Іванович Яновський — презентация онлайн У час їх створення Яновський працював на Одеській кіностудії, освоюючи там секрети нової для нього кіно-справи (про майстрів кіно опублікував 1930р. книжку нарисів «Голлівуд на березі Чорного моря»). Пише два нариси про режисера О. Довженка («Історія майстра» і відгук-есе про фільм «Звенигора» (1927р.)), оповідання «В листопаді», що присвячене О. Довженкові. Роман «Вершники». II варіант: згадайте, кому належать дані слова (встановити відповідність): 1.Яновський у прозі був поетом 2.

Хай зі сталі буде рима 3. Поет людської чистоти 4. Усе життя прагнув до максимальної стрункості, граничної економності й виняткової точності 5. В сім’ї європейських літератур Яновський – письменник першого плану. Урок № 37 ю.

яновський. життєвий і творчий шлях. Конспект уроку: Романтичність світовідчуття і стилю. Конспект уроку з української літератури 11 клас — Ю.Яновський. Вона хрестить іконою синів, і ті завмирають. ІОголошення теми, мети та завдань уроку. Слово вчителя. Як сказав Ф.Рузвельт: „Ніколи не можна досягти задовільного компромісу між Добром і Злом”. На цьому уроці ми з вами переконаємось у цьому. Юрій Іванович Яновський Довідник школяра – кращі шкільні. Тема уроку. Ю.Яновський. Роман «Вершники». Новели «Шаланда в морі» та «Дитинство». Мета уроку Конспект уроку на тему: «Літературна дискусія 1925-1928 років ». Юрій Яновський ВЕРШНИКИ Юрій Іванович Яновський (1902-1954). — презентация. Презентация была опубликована 6 лет назад пользователемМария Соколова. Незабутні сторінки роману «Вершники» Юрія Яновського у новелі. «Юрій Яновський — наша національна гордість» (Микита Шумило). • «Яка ж то була напрочуд приваблива людина!. Стриманий і м’який, надзвичайно простий і привітливий у стосунках з людьми, з товаришами, скромний і вдумливий…» (Наталя Забіла). • Презентація до уроку Роман «Вершники». «Майстер корабля» — перший любовний роман Яновського про трикутник почувань, який поєднав три молодих і красивих життя, де жайворонок дзвенів з високості для двох закоханих сердець, але звив сімейне гніздечко для третього. Твір побачив світ 1927 року і по праву Українська література 11 клас. Тема: Трагедія роду Половців за. Мета: Н.А. : презентувати учням основні факти життя та творчості Ю.Яновського, донести до їх розуміння непересічність митця, проблематику та стиль, ліризм та поєднання реалістичного з романтичним у його творах, зацікавити ними; Р.А. : розвивати навики виділення головних рис особистості та художнього твору, вміння висловлювати власні думки. Презентація з української літератури за творчістю ЮРІЯ. «Країна добра Черкаської обласної ради».

Юрій Яновський «Подвійне коло». Ідея протиставлення загальнолюдських цінностей державним. Проблема розпаду роду, родини як трагедія народу. Урок з української літератури в 12 класі. Інтелект-карта як опорний конспект з теми "Юрій Яновський." Тип уроку: урок вивчення нового матеріалу, урок контекстуального аналізу літературного твору. Випереджальне завдання: історія створення роману в новелах «Вершники». Методи і прийоми, форми роботи: «Вільне письмо», робота в групах, «Школа думок», створення проектів. Тема: Мета — Робоча. Учень 1.

Події громадянської війни в Україні не могли залишити Юрія Яновського байдужим. Він завжди писав про народ, Україну, українську пісню. Але роман «Вершники» став найвизначнішим твором, який був присвячений подіям громадянської війни, фронти котрої проходили не лише по територіях, а й по долях людських? Яновський Юрій Іванович — Вікіпедія Дана інтелект-карта може бути використана при представленні теми на уроках української літератури в 11 класі.

У карті подані біографія і творчість раннього митця, загальна характеристика кількох новел, серед них і новели "Дитинство". Життя і творчість Юрія Яновського Методичний портал Яновський об’єктивує міфологему мандрів, що згодом прозвучить у пісні про аргонавтів, яку наспівує То-Ма-Кі, а також у метафізичному виході у море корабля як символу духовного оновлення української нації. У розумінні Яновського Україна потребує пророка і спасителя. Юрій Яновський Урок 1, Видео, Смотреть онлайн Юрій Іванович Яновський народився 27 серпня 1902р Яновський з уст матері записав деякі подробиці про свій родовід та місце народження, а опубліковані вони повністю 1983р. Сім’я мала дев'ятеро дітей; злидні й нестатки змушували її кілька разів змінювати місце свого мешкання, з 1917р. жили в Єлисаветграді, де батько працював на заводі сільськогосподарських машин. Урок "Вершники"Ю.Яновського" ТЕМА: РМ № 2. Урок-конференція за творчістю Яновського (збірка «Вершники»). Мета: дослідити зміст новел «Дитинство», «Шаланда в морі», «Подвійне коло», досягти розуміння учнями змісту новел, особливостей стилю письменника; розвивати вміння аналізувати художні твори, висловлювати власні думки та робити висновки з приводу прочитаного чи дослідженого матеріалу; вміння. Тема 19. Огляд життя і творчості. Юрій Іванович Яновський Роман у новелах « Вершники» Підготувала учитель української мови та літератури Харцизької СШ № 26 Болотіна Олена Вікторівна. Кінематограф у літературі (на прикладі творчості Яновського)  Життя і творчість Юрія Яновського. Опубліковано: Жанна Демченко Чт, 2012-03-15 21:28. Юрій Яновський Урок 2 — YouTube Коли Юрій Яновський читав книжку і хотів її оцінити, він питав себе: «Чи взяв би ти її в далеку путь, по розмитій дорозі босоніж ступаючи, у далеку таємну путь? Чи поклав би її в торбу із хлібом окрайцем, пучкою солі й цибулиною? Урок "Юрій Яновський Майстер корабля" Опорний конспект. Юрій Іванович Яновський (1902 — 1954). 2 7 серпня 1902р -Нечаївці (Компаніївський район Кіровоградської області). (Родина була заможна й багатодітна. До 5-ти років жив у діда Миколи, який володів 180 десятинами землі, мав великий будинок, розкішний сад. Юрій Яновський Урок 1 — YouTube Урок-презентація. Підготувала: вчитель української мови та літератури Нижнєнського НВК “ДНЗ-ЗНЗ” №36 Бровар Олена. Ідеологія громадянської війни очима Юрія Яновського Юрій Яновський (1902-1954). Романтичність світовідчуття й стилю в ранній творчості письменника.

Мета уроку "Життя та творчість Юрія Яновського", реферат на тему Ознайомити учнів із життєвим шляхом Юрія Яновського; детальніше зупинитися на творчості письменника;проникнутися в душі дітей глибиною слова; викликати пат. Опорний конспект "Юрій Яновський" Інші методичні матеріали. Конспект з предмету українська література. «Яновський розвинув і утвердив в українській прозі цілком.». Юрій Іванович Яновський Школьные сочинения Конспект уроку "В. Підмогильний. Автор інтелектуально-психологічної прози, перекладач". Яновський Юрій: контрольні запитання, запитання до життя. Бібліотека›. Українська література›. Інтелект-карта як опорний конспект з теми "Юрій Яновський: новела "Дитинство"". Яновський «Дитинство».Утвердження загальнолюдських. Роман «Вершники». Презентація з української літератури"БІОГРАФІЯ ЮРІЯ." «Юрій Яновський — наша національна гордість» (Микита Шумило). «Яка ж то була напрочуд приваблива людина!. Стриманий і м’який, надзвичайно простий і привітливий у стосунках з людьми, з товаришами, скромний і вдумливий…» Урок № 13 — Творча біографія письменника. Конспект уроку містить біографічні дані Юрія Яновського, огляд його творчого доробку. Перегляд файлу. Тема: ЮРІЙ ЯНОВСЬКИЙ. Романтичність світовідчуття. Мета: познайомити учнів з біографією та творчим шляхом Ю.Яновського, донести до їх розуміння непересічність митця, ліризм та поєднання реалістичного з романтичним у його творах; виховувати в учнів активну життєву позицію. Урок з української літератури в 11 клас "Яновський." План-конспект уроку з курсу «Українська література 11 клас» з теми «ТТворча біографія митця. Юрій Яновський Урок 3 — YouTube Складний і важкий, іноді й суперечливий творчий шлях пройшов Юрій Яновський, шлях, будні якого були сповнені пристрасної творчості й горіння. Девізом його стали крилаті слова Еміля Золя: «Ні дня без рядка». Ключ до справжнього розуміння і злетів, і протиріч, та й деяких творчих невдач Яновського — у сумлінному вивченні його спадщини. Урок. "Життєвий і творчий шлях." Протягом уроку ознайомити учнів із творчою біографією Юрія Яновського, місцем письменника в розвитку української літератури, жанровою своєрідністю творчості; виховувати інтерес до творчості письменника; розвивати мовні компетенції учнів під час обговорення епістолярної спадщини письменника; виховувати повагу до творчості Творча біографія Юрія Яновського Освітній портал — Урок-UA Урок української літератури з теми "Яновський "Майстер корабля"". Здійснено детальний ідейно-художній аналіз роману, вказано різні види роботи з учнями. "Народні перекази.

"Прийом у запорожці" (план — конспект уроку). Методичний коментар до уроку: перший етап-процедурний міні-урок (усвідомлення новели «Подвійне коло» та тестування за вивченим удома матеріалом; другий етап-самостійне опрацювання-дослідження новел «Дитинство» і «Шаланда в морі» (робота зі змістом та поєднання у групи в залежності від вибору новели; третій етап – читацький діалог “учитель-учень” з метою виявлення реакції учня. Урок-презентація "Юрій Яновський "Майстер корабля" Конспекти уроків української літератури 11 клас Усі уроки української мови та літератури Файли. Романтичність світовідчуття й стилю в ранній творчості (11 клас. Урок № 15 ЮРІЙ ЯНОВСЬКИЙ. ТВОРЧА БІОГРАФІЯ МИТЦЯ. Тема уроку: Творчість Юрія Яновського. Ідеологія громадянської війни очима Юрія Яновського. Завдання уроку: 1.

Ознайомитися з біографією та творчим шляхом Юрія Яновського. 2. Вмотивувати пошуки автором нових романтичних засобів і неперевершеного ліричного світосприйняття для відтворення парадигми його доби.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу