Перейти до основного вмісту

установіть відповідність між літературним напрямом та його характеристикою

Культура україни в другій половині хі ст характеристикою відповідність установіть його літературним між напрямом та гдз літературне читання 4 клас робочий зошит читайко якименко відповіді.

10 клас Установіть відповідність Інші методичні матеріали. Установіть відповідність між літературним напрямом або течією та митцем Установіть відповідність між видом речення та прикладом. 4. Установіть відповідність між героєм твору та його характеристикою: 1. Мартин Заруба («Марія») Колишній моряк, черства людина, якій допомогла повірити у власні сили та перетворитися на доброго господаря і люблячого батька. 20Б!!9. Установіть відповідність між реченням та його. 10. Установіть відповідність між назвою літературної течії та її характеристикою. Літературна течія Характеристика 1. Експресіонізм. А) Витончене відтворення особистісних 50 2. Символізм. 3. Футуризм. Контрольна робота "Повторення та узагальнення вивченого". Тест Установіть відповідність між літературним напрямом і його характерними рисами. а) Пишний, барвистий стиль; 1) Бароко; б) орієнтація на античність; 2) класицизм. в) тяжіння до контрастів, складної метафоричності; г) нормативність мистецтва. Установіть відповідність між літературним напрямом і його. Установіть відповідність між характеристикою письменника та його ім’ям. 1 Без нього сучасний літературний перебіг не мислиться без «соняшника», який їздить на велосипеді, без «планетарної причетності». 2 Митець почував себе щасливим від того, що народився на березі. Установіть хронологічну послідовність розвитку літературних. 7.

Літературний напрям, притаманний поезіям Є.Плужника: а) експресіонізм; б) модернізм; в) 9. Установіть відповідність між реченнями та їх. До кожного рядка, позначеного ЦИФРОЮ, доберіть відповідник, позначений БУКВОЮ, і зробіть позначки в бланку на перетині відповідних колонок і рядків. Установіть відповідність між назвою твору і літературним напрямом (течією). 1 «Intermezzo» М. Коцюбинського А Реалізм. установіть відповідність між літературним напрямом і його. Найди ответ на свой вопрос: установіть відповідність між літературним напрямом і його характерними рисамиа) пишний барвистий стиль;б) орієнтація на античність;в… ПОМОГИТЕ ПОЖАЛУЙСТА! Завдання на встановлення. Установіть відповідність між назвою твору та літературним напрямом. Назва твору Літературний напрям 1 «Камінний хрест» 2 «Мартин Боруля» 3 «Маруся» 4 «Максим Гримач» А романтизм Б експресіонізм В імпресіонізм Г сентименталізм Д реалізм. 11 Установіть відповідність між критерієм виду (1–3) та тим. 8. Установіть відповідність між назвою твору та художнім образом. 1.

«Гер переможений»; А коралі; 2. «Чайка на крижині»; Б океани; «Русалоньки із 7 – В…»; В хрестик; 4. «Ти знаєш, що ти – людина»; Г зима. Готуємося до ЗНО: теоретико-літературознавчий аспект. 4. Установіть відповідність між літературним напрямом і його характерними рисами. Установіть відповідність між персонажем твору і позицією, яка. Літературний напрям — це конкретно-історичне втілення художнього методу, що проявляє себе в ідейно-естетичній спільності групи письменників у певний період часу. Літературний напрям є своєрідним синтезом (поєднанням) художнього методу та індивідуального стилю письменника. Установіть відповідність між іменем історичного діяча та його. Установіть відповідність між назвою та жанром твору. Хто був зачинателем нової української літературної мови? + Які заходи Ви могли б запропонувати для утвердження державного статусу української мови? Завдання на встановлення відповідності — УЗАГАЛЬНЮВАЛЬНІ. Виконайте тест, щоб перевірити знання з української літератури (11 клас). Установіть відповідність між героями твору та його жанром1 Датан, Авірон2 Сашко, дід Семен3 Андрюша, дегенерат4 Баронова-Козино, УляА романБ поемаВ новелаГ. Встановіть відповідність між цитатою та персонажем твору. Установіть відповідність між художніми засобами та прикладами до них. 1 анафора 2 епітети 3 порівняння 4 епіфора А Ти знаєш, що ти — людина. Ти знаєш про це чи ні? Б Заглядає в шибу казка сивими очима, Материнська добра ласка в неї за плечима. В Я візьму той рушник, простелю, наче долю. Помогите плиз срочно!! Установіть відповідність між персонажем твору. Тести. 1 Установіть відповідність між літературним стилем та автором. 1 класицизм. Стус. 2 реалізм б О.Кобилянська. 16. Установіть відповідність між стислимихарактеристиками. Установіть відповідність між персонажами та характеристиками (М.Булгаков «Майстер і Маргарита»): Понтій Пілат. Варіант 4 — 9 клас. ДПА-2018. Українська література. Портфель Яків Головацький 2. Григорій Яхимович Іван Капущак 4. Олександр Духовнич. єпископ, перший голова Головної руської ради, згодом греко-католицький митрополит Б. депутат першого австрійського парламенту, захисник інтересів українського селянства. перший професор новостворенної- першої в нашій історії-кафедри української мови й літератури у Львівському університеті Г. учений-славіст і церковний діяч, автор шеститомної "Історії карпатських русинів". закарпатський будитель, автор. Установіть відповідність між твором та його тематикою. Установіть відповідність між характеристикою та героєм твору О.

Турянського «Поза межами болю». установіть відповідність між портретами історичних діячів. Тести, розгорнуті відповіді, творчі завдання тощо Загальна характеристика розвитку культури та літератури ХІХ ст. Реалізм як напрям у світовій літературі. Ганенко Олександра Андріївна Запропоновані завдання можуть бути використані вчителем як дидактичний матеріал на уроках з певної теми. 4. Установіть відповідність між фізичним поняттям та його. ответ дан. Установіть відповідність між реченням та його характеристикою.

1.Дихайте на повні груди свіжим повітрям осені.А. Спонукальне, просте, односкладне, поширене. 2.Це ж коли до нас завітає чарівниця – осінь?Б. Спонукальне, просте, двоскладне, поширене. Рівень 3 — тести Запитання №22 на встановлення відповідності Балів: 4%. Установіть відповідність між твором та його автором. Установіть відповідність між художніми засобами та їхніми. 5.Основними літературними напрямами першої половини двадцятого століття були… в) реалізм, модернізм, соціалістичний реалізм. 2. Стильова течія модернізму, якій притаманні прагнення до розірвання ідеалу з дійсністю, уславлення індивідуальної й суспільної свободи, піднесення постаті визначного героя, його пориву. 7. Установіть відповідність між цитатою і назвою твору. усно характеристика князя игоря помогите пожалуйста. Установіть відповідність між реченнями та їхніми. на заняттях з української літератури.

І варіант. Установіть відповідність між автором та його твором Встановіть відповідність між реченням та його. 1314. Встановіть відповідність між літературним родом та його характеристикою. 1 епос А зображення життя в дії, на сцені. 2 лірика Б зображення життя в думках і почуттях. Установіть відповідність між жанром та персонажем твору ответ дан. Установіть відповідність між ужитися у реченні дієприкметником та його характеристикою. СРОЧНО!!! УКР. МОВА13.Установіть відповідність між видом. Установіть хронологічну послідовність розвитку літературних напрямів А Романтизм Б Класицизм В Просвітництво Г Реалізм Д Бароко. Визначте послідовність подій у романі «Євгеній Онєгін» А Лист Тетяни Б Лист Онєгіна В Приїзд Онєгіна до маєтку дядька Г Дуель між Онєгіним та Ленським Д Сон Тетяни. установіть відповідність між літературним жанром. 28. Установіть відповідність між визначенням літературного жанру та його назвою. Установіть відповідність між словом та його. Завдання на встановлення відповідності. 1Укажіть відповідність між реченням та його характеристикою Складнопідрядне з Захотілося стукнути по ньому, підрядним причини. щоб посипалися друзки (Л.Тараненко). ЗНО 202ЛІТЕРАТУРА 3 варіант Тест з української літератури. 8. Установіть відповідність між наведеною цитатою та художнім засобом. А) «Кров, мов молотками, стукала їй у висках»; Б) «По тому мене знову ковтнула ніч…» Підготовка до ЗНО. Літературні напрями та жанри.

Тести Тест. 10 Установіть відповідність між літературним стилем та твором. 1 «Наталка – Полтавка» а сюрреалізм. 2 «Мартин Боруля» б неоромантизм. 3 «Тіні забутих предків» в реалізм. 4 «Молюсь і вірю» г класицизм. 5 Як добре те, що смерті не боюся» д неокласицизм. Установіть відповідність між літературним напрямом і твором. Новые вопросы в Цитатна характеристика до Романа сто тисяч карпенко-карий. Установіть відповідність між іменами історичних діячів та їхніми. Найди ответ на свой вопрос: Установіть відповідність між персонажем твору і позицією, яка йому відповідає. Установіть відповідність між виразами та художніми засобами. Установіть відповідність між героєм вивченого твору та його реплікою А «Я вже вріс оцю землю й … 8. Укажіть відповідність між реченням та його характеристикою. 20. Розташуйте події поеми Дж.Байрона "Мазепа" у хронологічній послідовності. А Таємні зустрічі з коханою. Б Мазепа ліг на спочинок із надією на те, що завтра вони досягнуть турецького берега. В Покарання розлюченого графа. Г Згадка про нищівну поразку, якої зазнали шведи під час Полтавської битви. Завдання 21-23 мають на меті встановлення відповідності. До кожного рядка, позначеного БУКВОЮ, доберіть відповідник, позначений ЦИФРОЮ, і впишіть цифри до таблиці (один варіант зайвий). 2Установіть відповідність між персонажем та подією в творі. Тестові завдання на встановлення послідовності. Установіть відповідність між героєм та його характеристикою.

Адоніс А прекрасний хлопчик, виночерпач у богів-олімпійців. Парис Б бог родючості, у якого закохалася Афродіта. Установіть відповідність між реченням та його характеристикою. Установіть відповідність між твором та його жанром 1 «Ляльковий дім» А Інтелектуальна драма 2 «451` за Фаренгейтом» Б Комедія 3 «Пігмаліон» В Роман-антиутопія 4 «Ревізор» Г Нова драма. Гп'ятому1Установіть відповідність між числівником і його. Ответ:Объяснение:Установите соответствие между видом самостоятельного газового разряда, лежит в основе действия технического устройства, и названием устройства КОНТРОЛЬНА РОБОТА №Українська література, 11 клас. 7. Установіть відповідність між жанрами та їх класифікацією у мистецтві класицизму Установіть відповідність між назвою середовища та характером. відповівла • перевірена експертами. 8. Укажіть відповідність між реченням та його характеристикою Складносурядне з єднальним 1.Вдягнеш зимове пальто, а воно сполучником. відлига, аж капотить (Л. Тараненко). Б. Складносурядне з розділовим 2.Прийде тепло, і під моє вікно сполучником. повернеться пара ластівок (Л. Тараненко) Складносурядне з протиставним 3.Шпаки – це імітатори веселі: сполучником. то іволга у пісні їх дзвенить, то хлопчик, друзів кличучи, свистить, то соловейко розсипає трелі…(М.Рильський). 15.Установіть відповідність між назвою віршового розміру. Установіть відповідність між літературним героєм повісті І. Нечуя-Левицького «Кайдашева сім'я» і його характеристикою. 1 Він був добрий стельмах, робив панам і селянам вози, борони плуги та рала і заробляв добрі гроші, але ніяк не міг вдержати їх у руках. Варіант 15 — 9 клас. Портфель 11 Установіть відповідність між критерієм виду (1–3) та тим, що він характеризує (А–Г): 1) географічний 2) екологічний 3) морфологічний А) зону поширення виду; Б) схожість процесів життєдіяльності і можливість схрещування; В) схожість процесів зовнішньої і внутрішньої будови органів; Г)умови існування виду, його місце в біогеоценозі, взаємовідносини з іншими видами. Установіть відповідність між між літературним поняттям і його. Установіть відповідність між художніми засобами та їхніми взначеннями: 1, О слово рідне!

А метафора шовковий спів Б інверсія степів широких В епітет 4. співочий грім батьків моїх Г поетичне звертання. Установіть відповідність між виразом (1-3) та його значенням. Установіть відповідність між характеристикою речення та прикладом. складнопідрядне реченню складносурядне речення складне безсполучникове речення 4. складне речення з різними видами зв’язку Сонце блищить і горить, гаї зеленіють, садки зацвітають. Ти до мене прийшла не із казки чи сну, і здалося мені, що стрічаю весну Погода стояла тепла й сонячна, так що шибки на вікнах аж миготіли.

Г. Небо вже геть розмерзлося, і тепер його було видно наскрізь. ЗНО. Узагальнення з тем "Усна народна творчість." Виконайте тест, щоб перевірити знання з зарубіжної літератури (10 клас). Тема поеми Гомера «Одіссея» — це ЛІТЕРАТУРА. ПІДГОТОВКА ДО ЗНО 3 (відповідності) Установіть відповідність між назвою твору та літературним напрямом. Назва твору Літературний напрям. 1 «Кайдашева сім’я» А неоромантизм. 2 «Камінний хрест» Б експресіонізм. Помогите пожалуйстааа буду очень благодарна Установіть. 4 Гвинтовка Г мішечок із травами. Д гетьманська булава.

19. Установіть відповідність між літературним напрямом і його характеристикою. 1 романтизм А перебільшення почуттів героїв, зображення подій, які. зворушують читача. 1Установіть відповідність між іменами історичних діячів. Установіть відповідність між словом та його характеристикою.СЛОВА- 1.підгірок землероб 3.насміятися 4.хоробрість ХАРАКТЕРИСТИКА- А)слово без закінчення Б)слово,утворене за допомогою префікса В)слово,утворене за допомогою суфікса і префікса Г)слово,утворене за допомогою суфікса Д)слово,утворене складанням основ. Установіть відповідність між персонажем повісті "Кайдашева." Установіть відповідність між художнім засобом та його прикладом Художні засоби: 1) Порівняння 2) Риторичне запитання 3) Тавтологія 4) Оксиморон Приклад а) А ти збрехала. Установіть відповідність між видом самостійного газового. Панферов — Родное прошлоеГ.Боровиков — День не гаснетНапишите пожалуйста краткую характеристику ге … роев этих произведений(или очень краткое содержание) :3. Установіть відповідність між автором та назвою його твору. 2.Установіть відповідність між дієприкметником з НЕ та правилом його написання Я ніби приїхав у давно не бачені рідні місця Тільки мав талант до віршів не позичений, а власний Толока не орана, вівці не лічені, пастух рогатий 4. Над Дніпром знявся нестихаючий шум. при дієприкметнику є протиставлення дієприкметник виступає в ролі Установіть відповідність між літературним жанром. План до сценарію відеоролика про українські літературні пісні. Установіть відповідність між псевдонімом письменника і його. 129Установіть відповідність між літературно-художнім напрямом та типом літературного героя.

1 природна людина, вихована за законами розуму та природи 2 носій однієї пристрасті, риси характеру 3 незвичайна особистість, самотній бунтар 4 соціальний тип конкретної доби. Контрольна робота із зарубіжної літератури ответ дан.

Установіть відповідність між типом темпераменту та його характеристикою. A холерик. Основними літературними напрямами першої половини. Установіть відповідність між персонажем і літературним напрямом. Тестові завдання на встановлення відповідностей на заняттях. 3.Установіть відповідність між дієприкметником та його морфологічними ознаками промоклий співаючий узгоджений минулий час,пасивний стан минулий час, активний стан. теперішній час, активний стан. Установіть відповідність між словосполученням та способом. Завдання високого рівня. 1Установіть відповідність між зразком поезії та видом лірики Контрольна робота:"Класицизм як літературний." В образі Доріана Грея втілено риси кількох героїв античної міфології. Установіть відповідність між героєм та його характеристикою. Адоніс А прекрасний хлопчик, виночерпач. у богів-олімпійців. Установіть відповідність між літературним напрямом і його. Тестування. Варіант Укажіть літературний напрям кінця ХІХ – початку ХХ століття. Установіть відповідність між художнім засобом та його. 2.Френсіс Дрейк. Кардинал Рішельє. 4. Олівер Кромвель. A. Французький державний та церковний діяч, перший міністр та фактичний правитель Франції за короля Людовіка XIII. Англійський мореплавець та пірат, який здійснив другу в історії навколосвітню подорож Командувач парламендських військ під час громадської війни в Англії, який установив особисту диктатуру після її завершення. Установіть відповідність між типом темпераменту та його. В жителі Тухольщини були йому дуже вдячні 10. Тугар Вовк прийшов у село Тухля з А м. Глухова Б м. Києва В княжого міста Галича 11.Установіть відповідність між персонажем та його зовнішністю: Персонаж Опис зовнішності персонажа 1.Максим Беркут А Їхала на лови посеред гостей, гордо, сміло, мов стрімка тополя серед коренастих дубів… 2.Тугар Вовк Б Тухольський провідник, молодий гірняк, перший удалець на всю тухольську верховину, син тухольського бесідника. Установіть відповідність між характеристикою звуко-буквеного. Установіть відповідність між символічним образом та тим, що він уособлює у творі «Божественна комедія» Данте? Установіть відповідність між фізичною величиною (1-4), що. Що таке роман-притча?

Дати визначення поняття авангардизм, схарактеризувати найвизначніші течії авангардизму. Розкрийте поняття модернізм, назвіть найвидатніших представників цього напряму. Окресліть розмаїття літературних напрямів та течій у російській поезії початку ХХ століття. 1.Установіть відповідність між формою дієприкметником та його. Найди ответ на свой вопрос: Встановіть відповідність між реченням та його характеристикою Остап зірвався на рівні ноги й не пішов, а побіг далі. Установіть відповідність.Літературний напрям. Установіть відповідність між фізичним поняттям та його означенням. Установіть відповідність між :: ЗНО Українська мова. ответ дан • проверенный экспертом. Установіть відповідність між назвою середовища та характером електричної провідності. установіть відповідність між реченнями та їх характеристиками. 1Установіть відповідність між назвою художнього засобу та уривком поезії, де. ЗНО 2020 література (3-й варіант) Тест на 24 запитання. Запитання №10 на встановлення відповідності Балів: 7%.

Установіть відповідність між цитатною характеристикою героя твору та його ім'ям. Установіть відповідність між назвою вірша та уривком з нього. охарактеризуй царевну царицу елисея семь богатырей подтверди свои характеристики цитатами из текста. Срочнооооо!

Установіть відповідність між символічним. ответ дан • проверенный экспертом. 20Б!! 9. Характеристика речення Речення 1 речення з відокремленим узгодженим означенням. 2 речення з відокремленою по всьому примор’ю.

обставиною. 3 речення з відокремленою прикладкою горять берези. 4 речення з відокремленим А Колесо крутилося, хизуючись білою, виточеною з берези колодкою. Встановіть відповідність, між критеріями виду та їх. Установіть відповідність між героєм вивченого твору та його реплікою А «Я вже вріс оцю землю й мушу вмерти за неї й на ній…» Б «Не драконове це діло – книги читати…» В «Держава спала.

Я мусив її розбудити…» Г «Яка сила не дає мені заколоти його…Це вже старість підступає до горла…» 10. Установіть відповідність між назвами літературних творів. 1311 епос А зображення життя в дії, на сцені 2 лірика Б зображення життя в думках і почуттях 3 драма В зображення життя в оповіді про людину 4 ліро-епіка Г зображення життя в дії, думках і почуттях. Установіть відповідність між реченням та його. 129Установіть відповідність між літературно-художнім напрямом та типом літературного героя. Установіть відповідність між літературним напрямом. Підготуйте цитатну характеристику персонажа. ДОПОМОЖІТЬ БУДЬ-ЛАСКА! Установіть хронологічну. Г естетизація негативних, низьких проявів життя. Д увага до традицій античної літератури, запровадження класичних жанрів. 20. До модернізму належать художні напрями. А класицизм. Б символізм. Установіть відповідність між назвою твору та літературним. Д син річкового бога Кефісса. Помер від замилування своєю красою. Установіть відповідність між літературним напрямом (течією) та його прикметною ознакою. Романтизм А Прагнення пізнати світ, відокремлення науки від релігії.

Реалізм Б Невирішуваний конфлікт між ідеалом та реальністю. Теорія літератури Напрями та течії, автори та їх твори 4 Г антитеза Йдіть усі, хто зве своєю В світі душу хоч одну.

Хто ж весь вік черствів душею, Йдіть у іншу сторону.

15.Установіть відповідність між твором і характеристикою художніх. СРОЧНО НУЖНО!!! Установіть відповідність між цитатою твору. 1Установіть відповідність між героєм твору «Чорна рада» П.

Куліша і художньою деталлю, яка його характеризує. 1 Черевань А флюгер на шпилі. 2 Шрам Б попівська ряса й шабля. Установіть відповідність між літературним напрямом або. Установіть відповідність між персонажами твору та літературним напрямом. Срочно! Установіть відповідність між виразом (1-4) та його. Установіть відповідність між виразом (1-3) та його значенням (А-Г) при заданому значенні змінної ДАЮ 20 БАЛОВ!!! УМОЛЯЮ!СРОЧНО!! Установіть відповідність між героєм. 5. Вадим, звиклий до поклоніння, не звертав ні на кого і ні на що уваги (Л. 1Укажіть відповідність між реченням та його характеристикоюСкладнопідрядне з Татко, навпаки, взяв відпустку,. підрядним означальним. як тільки все зрозумів (Л.Тараненко). Установіть відповідність між художніми засобами та прикладами. Найди ответ на свой вопрос: Установіть відповідність між літературним героєм та країною його походження. Установіть відповідність між літературним напрямом. Установи відповідність між назвами творів та їх темами 1 Маруся богуславська 2Зажурилась Україна 3 Та ой як крикну вже козак Сірко 4 Ой не ходи Грицю … А Боротьба з турецько-татарськими нападниками Б Помста за зраду В Визволення козаків із турецької неволі Г Битва кошового отамана з татарами. Установіть відповідність між літературним героєм та країною. Укажіть літературний напрям, який домінував в українській літературі з 1930-х років. Установіть відповідність між ужитися у реченні дієприкметником. Визначте відповідність між термінами та їхніми визначеннями. Новела; А прозовий твір, у якому розповідається про одну або декілька подій одного чи декількох головних героїв протягом досить тривалого часу; Оповідання; Б невеликий розповідний твір про якусь незвичайну життєву подію. 15. Установіть відповідність між літературним терміном і його. Виходить, що Плужник "неголосним" був за життя, він був приречений на посмертне забуття, і тільки сьогодні визнаний поетом широкого гуманістичного болю й суму. Його життя було недовге й не багате на зовнішні події, літературна діяльність тривала всього десять років. Разом зі своїми друзями він потрапив під нелюдські жорна сталінських репресій, що означали планомірне знищення української інтелігенції, був арештований у 1934 році, а в 1936 ропі помер від сухот у тюремній лікарні на Соловках. #українська@znouacom #мова #zno_test Установіть відповідність. Установіть відповідність між видом запитання та його характеристикою. (Тип: 4; Стан: Запитання включене). Начало формы. Даю 20 балов. Встановіть відповідність між терміном та його. Установіть відповідність між характеристикою та героєм 1-Д « Був парень на все село, де жив. Батькові, матері слухняний, старшим себе покірний, меж товарищами друзяка, ні півслова ніколи не збрехав.» Варіант 4 Відповіді ДПА-2015 українська література Рядки поеми «Кавказ», присвячені Прометею, викликають майже однозначну образну картину, висока скеля, прикутий до неї Прометей та його кат— орел. Але далі в тексті художній смисл поеми виражається не через зорову образність, а через символ, через символічну змістовність. Повторення вивченого матеріалу (атестація) ІІ курс Установіть відповідність між твором і літературним напрямом.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу