Перейти до основного вмісту

література давньої греції реферат

Теми на нокія с2-05 реферат греції давньої література гдз 9 класс алгебра мерзляк полонский якір поглиблене вивчення.

Давньої Греції Значне місце у грецькій міфології займали легенди про героїв – дітей богів і смертних. Міфологія стала найважливішим елементом грецької культури, на основі якої пізніше розвивались література, філософія, наука.

Початок формування особливостей культури нового античного. реферат найти Риторика стародавньої Греції реферат Риторика стародавньої Греції. Наука про красномовство. Узагальнення і систематизація прийомів і методів ведення полеміки. Демосфен як найбільш політичний оратор Давньої Греції. Мистецтво переконувати людей. Софістічна риторика Платона. Міфи давньої Греції та давнього Риму український реферат із. Стародавня Греція — реферат. Культура Стародавньої Греції. Стародавня Греція — період в історії Греції, який тривав від ІІІ тисячоліття до н. е. до римського завоювання в 2 столітті до н. Більшість істориків розглядають її як основоположну культуру західної цивілізації. батьківщиною світової демократії, західної філософії, основних принципів фізико-математичних наук, мистецтва театру та Олімпійських ігор тощо. Реферат: Логіка Давньої Греції — . пір користуємося термінологією, що породила антична естетика і, і займаючись різними питаннями сучасної теорії мистецтва, постійно звертаємося до естетичних теорій Давньої Греції. Специфічні особливості античної естетики обумовлювалися багато в чому тією особливою роллю, яку відігравало в суспільному житті Давньої Греції мистецтво. Реферат Риторика Давньої Греції батьківщиною світової демократії, західної філософії, основних принципів фізико-математичних наук, мистецтва театру та Олімпійських ігор тощо. Реферат: Економічна думка Давньої Греції Лiтератур а У Давній Греції зароджується філософія як наукова теорія, розвивається система понять, ставляться і отримують своє оригінальне рішення основні філософські проблеми. Одним з найважливіших досягнень давньогрецької філософії є розробка космологічних питань — про походження Всесвіту, про Культура Стародавньої Греції та Стародавнього Риму Реферат: Культура Давньої Греції — — База. Чому ми починаємо саме з розгляду поглядів мислителів Древньої Греції? Невже до них людство не мало ніякого подання про економіку?

Як видно, це не так, якщо врахувати, що економіка так само стара, як і людське суспільство. «МИСТЕЦТВО ДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ ТА РИМУ» — всем учителям, уроки Скачати реферат. Розпочинаючи знайомство з давньогрецькою культурою, зазначимо, що Греція, греки – слова латинського походження.Самі греки від VIII – VII ст. до н.назавали себе еллінами, а свою країну Елладою. Поняття “античність” так само не грецького походження: ним. Реферат: Міфологія Древньої Греції — — Банк. Безкоштовно скачати реферат "Міфи давньої Греції та давнього Риму" в повному обсязі. Реферат Стародавня Греція Культура Древньої Греції. Самобутність і багатогранність ранньогрецької культури. Високий рівень архітектурної думки, мистецтво вазописи, література і писемність, релігія. Особливості культури "темних століть" Греції (XI-IX ст.) Характеристики культури архаїчного періоду. МИСТЕЦТВО Й НАУКА ДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ — Реферати з Всесвітньої. +Риторика Давньої Греції. + + Розвиток риторики в Давній Греції у V—IV ст. до н. пов'язаний з епохою софістики і цим вченням стимулювався. Як філософське вчення, що виникло на етапі розпаду, руйнування міфологічної свідомості, яка вже відходила, і реферат найти Культура Древньої Греції Реферат. Суспільства стародавніх Греції та Риму (з IX ст. до V ст. н. е.) історики називають античним світом ("античний" від лат. antiquus – "давній").

На межі III-II тис. острови й узбережжя Егейського моря стали ареною розвитку своєрідних культур. Особливо вирізнялися острів Крит і місто Мікени в північно-східній частині півострова Пелопонес. Реферат: Культура Стародавньої Греції та Стародавнього Риму Після домашнього виховання хлопчики з семи років починали вчитися у нижчій школі, що називалася дідаксалеон (від грецького «дідактікос» — повчальний). Тут навчали грамоті, літературі, починаючи з Гомера, музиці, арифметиці, малюванню. Антична література быстро скачать реферат "Міфи давньої Греції та давнього Риму" в полном объеме. Читать реферат по литературе: "Міфи давньої греції." Історія розвитку і занепаду трипільської культури як праукраїнської культури. Орнаментальна символіка трипільської культури, етнічна приналежність, взаємозв’язок з культурами світу. реферат, добавлен. Економічна думка Давньої Греції реферат Лiтература Реферат Мистецтво Давньої Греції. Страница 1 из 2 Следующая страница. Ю.Колпинский. Материалы, похожие на работу «Риторика Давньої Греції» Реферат. острови й узбережжя Егейського моря стали ареною розвитку своєрідних культур. Тема 2. Література Давнього Сходу. Батьком науки про красномовство вважається давньогрецький поет, філософ і лікар Емпедокл (біля 490–430 р. е.). Вихідці з грецьких поселень у Сицилії ритори Коракс і Тисій склали перші систематичні посібники з красномовства. Пізніше, слідом за красномовством судовим, у якому головну роль грало знання законів і звичаїв, у Давній Греції розробляються прийоми політичного і художнього красномовства. Поняття про античність, її хронологічні межі. Специфіка розвитку. Реферат — Вона почала складатися ще в крито-мікенський період. Найдавнішими були божества, що втілювали сили природи. Реферат на тему Економічна думка Давньої Греції Батьком науки про красномовство вважається давньогрецький поет, філософ і лікар Емпедокл (біля 490–430 р. Пізніше, слідом за красномовством. Міфи Давньої Греції Схожі реферати Зображуючи Троянську війну, Гомер, згідно з правилами давньої епічної поезії, не виказує симпатій жодній зі сторіВін оспівує відвагу та мужність як грецьких, так і троянських воїнів. Міфологія античної Греції » Реферати українською 14. Реферат: Міфологія кельтів у фольклорі та середньовічній літературі Отже, міфи кельтських народів складаються в міфологічну традицію, що являє собою одне з яскравих виявлень кельтської культури. Риторика Давньої Греції Міфи давньої Греції 22. Міфи та легенди давнього Риму 43. Казки українського народу 6. 1.

Міфи давньої Греції. Поняття “античність” так само не грецького походження: ним італійські гуманісти епохи Відродження позначили греко-римську культуру, яку вони вважали за найдавнішу (лат. аntiquitas — давнина). Мистецтво Давньої Греції + Обов ’ язкова література Економічна думка Давньої Греції — Реферат. Риторика Давньої Греції — реферат Реферат на тему: “Антична література”. Антична культура — це культура Стародавньої Греції і Риму, яка заклала підвалини європейської культури. “Античний” (від лат. antios) означає “давній”. У працях істориків античним світом традиційно називають суспільства Стародавньої Греції та Стародавнього Риму з IX ст. по V ст. Літературна творчість у Греції здавна існувала в усній формі, що підготувало появу перших літературних творів, видатних пам’яток світового епосу — “Іліади” й “Одіссеї” (IX—VIII ст. до н.е.), в яких великий Гомер розповідає про. Реферат: Риторика Давньої Греції У Давній Греції зароджується філософія як наукова теорія, розвивається система понять, ставляться і отримують своє оригінальне рішення основні філософські проблеми. Одним з найважливіших досягнень давньогрецької філософії є розробка космологічних питань — про походженняВсесвіту, про природу людини. Реферат: Риторика Давньої Греції — Мистецтво Стародавньої Греції: література, театр, музика, архітектура, образотворче мистецтво, скульптура. Скульптура Давньої Греції » Реферати українською Реферат Риторика Давньої Греції. Работа добавлена на сайт : 2015-10-28. Література і мистецтво Стародавньої Греції та Стародавнього. Закінчується список ліричних поетів Давньої Греції Арістідом з Мілета (ймовірно, кінець II ст. До н.е., єдиний відомий нам за назвою збірка його любовних новел до нас не дійшов) і Архіем (приблизно 102 — 63 рр.

До н.е.), про який ми знаємо лише з промови Цицерона на його захист. Вивчення історії Давньої Греції Етична спрямованість економічної думки пронизує праці всіх мислителів середньовіччя, а остаточний розрив економічних й етичних проблем пов'язаний з появою перших економічних шкіл. Лiтератур. Реферат — Стародавня Греція — Исторические личности Реферат: Риторика Давньої Греції. Вчення красномовства виникло з узагальнення і систематизації тих прийомів і методів ведення полеміки, спорів та диспутів, що одержали широке розповсюдження в античній Греції з її розвитим політичним життям і боротьбою різних партій за вплив на маси. Інтелектуальна гра "Література Давньої Греції і Риму" Фраза здасться дивної, якщо не взяти до уваги, що мислителів Древньої Греції хвилювали в першу чергу питання етики, а не економічної ефективності. Як затверджував. Маркс, в "древніх" ви не знайдете міркувань про тім яка форма власності найбільш ефективна. Культура Стародавньої Греції Література Література Стародавній Греції 1.1 Класичний період.

Греки створили і розвинули майже всі літературні форми подальшої європейської літератури й завдяки властивому їм почуттю симетрії і пропорції створили досконалі художні форми. Більшість творів класичного періоду були. Стародавня Греція: її історія, релігія, культура Однією з них є змагальність, яку фахівці з античності називають фундаментальним принципом грецької культури, настільки вона пронизувала грецький менталітет'. Намагаючись довести свої переваги, давні греки змагались у всьому навіть з богами (це відображено в міфології, літературі й мистецтві). Картинні галереї" давньої греції як художні протомузеї Найбільшим політичним оратором Давньої Греції був ДемосфеТому виник гострий попит на розумних викладачів ораторського мистецтва і риторики. Платон рекомендував будувати нову риторику. Змістовий модуль ІІ. Література Давньої Греції Найбільшим політичним оратором Давньої Греції був Демосфен (384 р. до н.е). Як свідчать сучасники, першу промову Демосфена публіка зустріла градом глузувань: гаркавість і слабкий від природи голос оратора не імпонували темпераментним афінянам. Але в цьому кволому на вид юнаку жив воістину могутній дух. Безупинною працею та тренуванням він здобув перемогу над собою. У давніх письменників знаходимо: «Неясну, шепеляву вимову він долав, вкладаючи до рота камінці і читав на пам'ять уривки з поем, голос зміцнював бігом, розмовою на крутих. реферат найти Монетна система Давньої Греції реферат на тему Економічна думка Давньої Греції. Подробнее о работе: Читать или Скачать. ВНИМАНИЕ: Администрация сайта не рекомендует использовать бесплатные Рефераты для сдачи преподавателю, чтобы заказать уникальные Рефераты, перейдите по ссылке Заказать Рефераты недорого. Розвиток культури Давньої Греції класичної доби Схарактеризуйте основні етапи розвитку літератури Стародавньої Греції. Чому давньогрецька культура і література в Європі ХУІІ-ХУШ ст. стає еталоном прекрасного, класичного? На конкретних прикладах доведіть твердження Івана Франка про те, що антична культура і література „й досі не перестали запліднювати нашого духу й творять непохитну основу нашої цивілізації”. Реферат: Міфи давньої греції та давнього Риму. — У свідомості давніх мешканців Греції всі сили і явища природи уособлювалися могутніми, безсмертними істотами — богами, яких вони представляли у вигляді ідеальних людей, що володіють всіма почуттями властивими людині (радість, смуток, гнів, заздрість, ненависть і т.д.). Давньогрецькі міфи частково містили розповіді про діяння божеств, частково присвячені опису подвигів і пригоди героїв-людей, обдарованих надприродною силою, міццю, спритністю та сміливістю вважалися дітьми різних богів. Давня грецька міфологія і література Антична література в Древній Греції. [ виправити ] текст може містити помилки, будь ласка перевіряйте перш ніж використовувати. Реферат Міфи Стародавньої Греції Перед скачиванием данного файла вспомните о тех хороших рефератах, контрольных, курсовых, дипломных работах, статьях и других документах, которые лежат невостребованными в вашем компьютерЭто ваш труд, он должен участвовать в развитии общества и приносить пользу людям. Читать реферат по литературе: "Міфи давньої Греції." Література Давньої Греції справила вплив на значну територію під час завоювань Олександра Македонського, стала основою культури Риму, після підкорення перемогла завойовників. До сюжетів грецьких авторів звертаються митці черпаючи художнє натхнення. Практичні заняття 3-8. Культура стародавньої Греції (реферат) Нескороминуще значення має антична філософія. У Давній Греції зароджується філософія як наукова теорія, розвивається система понять, ставляться і отримують своє оригінальне рішення основні філософські проблеми. Одним з найважливіших досягнень давньогрецької філософії є розробка космологічних питань — про походження Всесвіту, про природу людини. Особливості розвитку й види лірики в Давній Греції Нескороминуще значення має антична філософія. Одним з найважливіших досягнень давньогрецької філософії є. Давньогрецька література V. Трагедія у Стародавній Греції. Література Стародавньої Греції справила всеохоплююче вплив на становлення і розвиток римської словесності. І, разом з тим, вона немов відкинула владну тінь на майбутнє. Ось чому, долучаючись світової літератури, і наступних епох будь то середньовіччя, Відродження, новий час, — ми незмінно будемо з вдячністю повертатися до її витоків в античності. Економічна думка Давньої Греції — Реферат Лiтература Невипадково Софокл, великий грецький трагічний поет, міг сказати у своїй «Антігоні»: «У природі чудових сил, але сильніше людини немає».

Фолософские погляди, почасти політичні погляди і література і мистецтво Стародавню Грецію безпосередньо чи через елліністичну і римську культуру надали значний вплив протягом усього наступну історію культури людського суспільства. Пригодій.М. Література Давньої Греції [PDF] — Все для студента Одне з найвідоміших дослідників мистецтва Давньої Греції, Йоганн Винкельман (1717-1768) говорить про грецької скульптурі: "Знавці і наслідувачі грецьких творів знаходять у їх майстерень творах як прекраснейшую натуру, а більше, ніж натуру, саме якусь ідеальну її красу, яка. Давня Греція » Реферати українською Название: Риторика Давньої Греції Раздел: Рефераты по риторике Тип: реферат Добавлен 05:26:51 25 сентября 2005 Похожие работы Просмотров: 9939 Комментариев: 22 Оценило: 20 человек Средний балл: 4.3 Оценка: 4 Скачать. Стародавня Греція — реферат Реферат на тему: КУЛЬТУРА СТАРОДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ План Вступ Давня грецька міфологія і література. Архітектура і скульптура. Медицина Висновки Вступ Понад. Реферат: — Література ранніх греків, як інших народів, сходила до традицій стародавньої фольклорної творчості, що включала казки, байки, міфи і пісні. Із зміною суспільних умов почався швидкий розвиток народної поезії-епосу, що прославляв діяння предків і героїв кожного племені. Реферат: Культура Древньої Греції — Література Стародавньої Греції та Риму справила вплив і на становлення культури того часу. Велика кількість культурних пам'яток викликають суперечки та захоплення. Ми самі дуже нерівномірно обізнані про культурне життя античного світу в різні періоди його історії. Реферат – Освіта.UA Реферат. На тему: Культура Древньої Греції. Рівне – 2007р. ВСТУП. Можна визнавати незаперечно доведеним, що класове суспільство і держава, а разом з ним і цивілізація зароджувалися на грецькому ґрунті двічі з великим розривом в часі: спочатку в першій половині II тис. до н.і Риторика Давньої Греції. Реферат. Русский язык культура речи. Назвіть найдавніший жанр літератури Давньої Греції. а) дидактична поема. Антична література в Древній Греції Старогрецька і давньоримська література справила величезний впливом геть становлення літератури взагалі. До нашого часу дійшло небагато творів письменників Стародавню Грецію та Давнього Риму. Реферат на тему "Риторика Давньої Греції" скачать быстро Риторика Давньої Греції. Вчення красномовства виникло з узагальнення і систематизації тих прийомів і методів ведення полеміки, спорів та диспутів, що одержали широке розповсюдження в античній Греції з її розвитим політичним життям і боротьбою різних партій за вплив на маси. Стародавня Греція — реферат, курсовая работа, диплом, 2017 Література давньої Греції — Гомер, Тіртей, Сапфо, Есхіл читати. Батьком науки про красномовство вважається давньогрецький поет, філософ і лікар Емпедокл (біля 490–430 р. Вихідці з грецьких поселень у Сицилії ритори Коракс і Тисій склали перші систематичні посібники з красномовства. Демосфен як найбільш політичний оратор Давньої Греції Стародавня Греція. Вид работы: Предмет: История. Стародавня Греція (Реферат) — з дисципліни “УКРАЇНСЬКА ТА ЗАРУБІЖНА КУЛЬТУРА ”. тема «Культура Стародавньої Греції ТА Стародавнього Риму ». 2010. до н.н.е.) історики називають античним світом («античний» від лат. antiquus – «давній»). Мистецтво Давньої Греції » Реферати українською Протягом три століття у Греції виникла нову форму держави — перша група у історії демократії. У науці, філософії, літератури і образотворче мистецтво Греція перевершила досягнення давньосхідних цивілізацій, та розвитку вже зібрано понад понад три тисячі років. Реферат: Ораторське мистецтво Стародавньої Греції Провідними жанрами римської літератури у ІІІ ст. до н.були епос і драма. Починається процес створення театру. Після завоювання грецького міста Тарента до Риму потрапив грек Андроник, який був звільнений від рабства своїм господарем. РЕФЕРАТ НА ТЕМУ:Видатні оратори Давньої Греції та Давнього. Давня Греція і його культура займають особливу увагу у світовій історії. У високої оцінці античної (тобто. греко-римської) цивілізації сходяться мислителі різних епох і сучасних напрямів. Французький історик уже минулого століття Ернест Ренан назвав цивілізацію древньої Еллади “грецьким Економічна думка Давньої Греції : Реферат : Экономика Название: Економічна думка Давньої Греції Раздел: Рефераты по экономике Тип: реферат Добавлен 07:38:01 25 сентября 2007 Похожие работы Просмотров: 80 Комментариев: 15 Оценило: 3 человек Средний балл: 5 Оценка: неизвестно Скачать. реферат найти Стародавня Греція батьківщиною світової демократії, західної філософії, основних принципів Реферат: Економічна думка Давньої Греції Лiтература Реферат Міфи Давньої Греції. Тема: Новые рефераты. Міністерство освіти і науки Російської Федерації. Федеральне державне автономне освітня установа. Реферат на тему: "Великі скульптори Стародавньої Греції" Огляд літератури: Дана тема характеризується досить ґрунтовним станом вивченості, адже саме в античній Греції красномовство зазнало найбільшого розквіту, і на грецьких теренах вперше зявляються систематичні роботи по теорії риторики, що відкриває великий простір роботи у дослідженні першоджерел. Історія математики Греції (Реферат) — Читать реферат по культурологии: "Основні риси культури Давньої Греції і Давнього Риму" Страница 1. Культура Давньої Греції: коротко. Особливості культури. Риторика Давньої Греції — реферат по русскому языку и культуре речи. 1Реферат: Міфи давньої греції та давнього Риму, казки. Література Даньої Греції. Текстів давньогрецької поезії і прози залишилося дуже мало, в уривках. 3 героїчного епосу до наших днів дійшли тільки «Іліада» та «Одіссея», хоча подібних поем у Давній Греції існувало багато. Головною темою епічних поем була історія Троянської війни. Література давньої Греції — Підручник з Зарубіжної літератури. Освіта в Україні » Реферати » український реферат із зарубіжної літератури. Реферат за рубрикою: Архітектура, будівництво Астрономія, авіація Безпека життєдіяльності Біологія, ботаніка, анатомія Бухгалтерський облік та аудит Ветеринарна медицина Військова справа Всесвітня історія Географія, геологія та геодезія Гроші та кредит Дизайн Діловодство, архівознавство Екологія Економічні науки Енергетика Етика, етикет, естетика Журналістика Економічна думка Давньої Греції — реферат Лiтератур а Список літератури. Запровадження. Давня Греція і його культура займають особливу увагу у світовій історії. Французький історик уже минулого століття Ернест Ренан Культура Стародавню Грецію » Реферати українською Мистецтво стародавньої греції. Література. Особливе місце в історії світової цивілізації займає давньогрецька художня культура. Еллінське мистецтво досягло глибокої людяності образів, пройняте відчуттям гармонії світу і людини, що. Реферат — Стародавня Греція — История Освіта в Україні » Реферати » український реферат із зарубіжної літератури.

Реферат за рубрикою: Архітектура, будівництво Астрономія, авіація Безпека життєдіяльності Біологія, ботаніка, анатомія Бухгалтерський облік та аудит Ветеринарна медицина Військова справа Реферат: Стародавня Греція Чому ми починаємо саме з розгляду поглядів мислителів Древньої Греції? Як видно, це не так, якщо врахувати, що економіка так само стара, як і людське суспільство Але оскільки економічна думка спочатку не відокремлюється від інших форм мислення про суспільство, точно визначити її перші прояви неможливо При бажанні можна довести, що першим економічним добутком є Біблія Це питання пристрастей автора й суперечка тут була б безглуздим. Реферат Література Стародавньої Греції та Стародавнього Риму Гиленсон Б.А.

Історія античної літератури: Навчальний посібник для студентів філологічних факультетів педагогічних вузів: У 2 кКДавня Греція. — М.: Флінта: Наука, 2001. Риторика Давньої Греції (Реферат) — Наука і школа в Стародавній Греції. Спостереження греків над природою, їхні подорожі до багатьох країн, ознайомлення з науковими знаннями на Стародавньому Сході сприяли розвиткові в Греції наук про природу. У VII-VI століттях до н.центрами грецької науки були Мілет, а також інші міста Індії – області на східному узбережжі Егейського моря. Реферат: Економічна думка Давньої Греції — Бути шанованим серед громадян Давньої Греції, особливо в Афінах – культурному, економічному і політичному центрі Еллади, не маючи гарних навичок публічних виступів, стало неможливо. Тому виник гострий попит на розумних викладачів ораторського мистецтва і риторики. Що таке міф? — відповідь на контрольне запитання У класичній давньогрецькій риториці Демосфен (384-322 рр.

е.) став вершинною постаттю — її символом. Цьому сприяло те, що більшого патріота й захисника серед ораторів, як Демосфен, Давня Греція не знала. Демосфен був спочатку логографом. Література давньої греції Всеосвіта Наше знайомство зі світовою культурою починається з чудових зразків грецького генія, яке проявилося у всіх сферах духовного та соціально-політичного життя — в поезії, архітектурі, скульптурі, живопису, політиці, науці і право. Міфи давньої Греції та давнього Риму украинский реферат. Найбільшим політичним оратором Давньої Греції був Демосфен (384 р. е). Як свідчать сучасники, першу промову Демосфена публіка зустріла градом глузувань: гаркавість і слабкий від природи голос оратора не імпонували темпераментним афінянам. Риторика Давньої Греції Разное — реферати, рефераты. 3.

Економічна думка середньовіччя. Висновок. Лiтература. Вступ. Економічна думка древньої Греції. Стародавня Греція. История. 2010-12-12 Давня грецька міфологія і література. до н.е.), в яких великий Гомер розповідає про події Троянської війни. Реферат: Стародавня Греція — Література Стародавню Грецію і Риму справила вплив та на становлення культуру тієї часу. Багато культурних пам'яток викликають суперечки та захоплення. Ми самі її дуже нерівномірно обізнані з культурному житті античного світу у різні періоди його фінансової історії. Джерела з історії Давньої Греції.

Історія Давньої Греції Скачать реферат. аntiquitas — давнина). Проте їй передувала ще давніша крито-мікенська культура, деякі риси й надбання якої успадкувала еллінська. На межі ІІІ – ІІ тис. до н.островви. Антична література (реферат) Ця антропоцентрична концепція культури знайшла своє вираження у знаменитому висловлюванні афінського філософа Протагора: "Людина — мірило всіх речей". Давня грецька міфологія і література. Літературна творчість у Греції здавна існувала в усній формі, що підготувало появу перших літературних творів, видатних пам'яток світового епосу — "Іліади" й "Одіссеї" (IX—VIII ст. до н.е.), в яких великий Гомер розповідає про події Троянської війни. Модуль ІІ. ЛІТЕРАТУРА ДАВНЬОЇ ГРЕЦІЇ ••Культура стародавньої греції Пла•Давня грецька міфологія і література. Давньогрецька література — Вікіпедія Розпочинаючи знайомство з давньогрецькою культурою, зазначимо, що Греція, греки – слова латинського походження.Самі греки від VIII – VIIст. Проте їй передувала ще давніша крито-мікенська культура, деякі риси й надбання якої успадкувала еллінська.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу